GBRSRB
Početna
Foto
Video
Novosti
Katalozi
Kontakt

Sakupljanje stajnjaka

Obnovljivi Izvori Energije | Biogas | Sakupljanje stajnjaka


Stajnjak je razmatran kao nus - proizvod uzgoja životinja, a u isto vreme to je univerzalno đubrivo, koji sadrži sve hranljive supstance koje se dobijaju ishranom. Pravilna upotreba je preduslov za ponovnu upotrebu tih supstanci u agraru. Tamo gde je očuvanje biljne strukture proizvodnje u proizvodnji životinja, ne treba prekidati prirodni tok organskih materija u agroproizvodnji. Organsko đubrivo osigurava snabdevanje organske materije, nakon upotrebe i dovodi do povećanja ekonomske efikasnosti, što zavisi od poljoprivrednog gazdinstva.


Motor za kružnu poljoprivrednu proizvodnju organske i biološke materije zavisi od brojnih faktora. U zemlji, gde je deficit organskih materija, ograničena aktivnost zemljišta - mikrobiološke aktivnosti zemljišta i ne postoji mogućnost za brzo napredovanje kultura. Organsko đubrivo je izvor energije i ugljenika za mikroorganizme u zemljištu, čuva trajno humus pre analize, čuva funkciju plodnosti i fizičko-hemijski kvalitet zemljišta uz poštovanje inovacija u upravljanju vodama zemljišta na lokalu. Sprečava eroziju tla od vazduha i padavina i omogućavaju očuvanje fosfora i heterogenih elemenata u zemlji.

   

Tečni stajnjak može izazvati probleme. Za životnu sredinu, za kvalitet podzemnih voda, zbog rasipanja neprijatnih mirisa, zbog uticaja na mikro – klimu. Zato smo ovde, zato smo razvili tehnologiju i sisteme za obradu, skladištenje i primenu tečnog stajnjaka – postrojenja na biogas. Optimalni projekat za svaku farmu.

Sistemi za pumpanje, pravljenje mešavina hrane, skladištenje u silosima ili uzemljenje silosa, isporuka transportnih traka za podizanje materije u silose, primena preparata na zemljištu za optimalne aplikatore, izrada sistema za separaciju i fermentacije u biogas reaktorima.

 

Reference

Lagune stajnjaka Kaliningrad (Rusija)

 

Lopata za sakupljenje stajnjaka kod goveda,MIKULÁŠ (Slovakia)

Pronađite nas na: