GBRSRB
Početna
Foto
Video
Novosti
Katalozi
Kontakt

Pakerice za silažu

Poljoprivreda - agrotehnika | Poljoprivredna mehanizacijaPakerice za silažu


Pakerice EURO BAGGER 3000 pripadaju novoj generaciji silažne opreme koje koriste kočione kablove za veću kompresiju silažnog materijala. Brzo punjenje vreća sa visokom gustinom silaže garantuju niske gubitke suve materije i kvalitet. Tehnologija pakovanja proizvodi hranu sa visokim hranljivim vrednostima.

Tehnički podaci

Pogon udaljen od otvora

1000

Kočnice transportera

vazdušna dual kanal

Kočnice nosioca posla

hidraulične doboš

Kran za manipulaciju

Tunel

8’, 9’, 10’

Potrebna snaga traktora (hp)

120

Prosečna gustina silaže

540 – 590 kg/m3

Izlaz za sakupljanje lucerke

40-60 t/h

Izlaz u procesu silaže kukuruza

60-110 t/h

Dužina kablova

75m

Širina rotora (mm)

2370

Prečnik rotora (mm)

560

Br.držača rotora

96

Brzina rotora

30

Transportna dužina (mm)

2750

Transport za kablom (mm)

3470

Transport bez dodatnog kabla (mm)

3260

Transportna dužina (mm)

8200

Radna širina (mm)

6400

Rad sa visokim hubom (mm)

3470

Visok nivo rada bez hub-a (mm)

3260

Radna dužina ( mm)

5450

Širina celog sistema (mm)

3120

Dužina ulaznog stola (mm)

3650

Zapremina hidrauličnog rezevoara ( l )

130

Fermentacija je proces u svim kesama karakteristično naročito sa brzim smanjenjem pH (u roku od 5 dana) u okviru nivoa limita u odnosu na suvu materiju. Smanjenje pH ispod limita doprinosi smanjenju rizika od takozvane degradacije zbog reprodukcije Clostridiuma. Analize silaže iz džakova su karakteristične po nižim sadržajem kiselina, ali imaju uglavnom visok odnos mlečne kiseline i sirćetne kiseline - smanjenjem respiracije se podržava evolucija homo fermentativnih mlečnih bakterija, kao i značajno smanjenje proizvodnje mlečne kiseline i sirćetne kiseline.

Jedan od najvažnijih pokazatelja fermentacije u proteinskom i polu-proteinskom ostatku krmnog bilja koje se silira u vrećama je niži stepen proteolize. Proteolizni procesi su potisnuti na početak - silaže i u upakovanoj formi imaju niži sadržaj amonijaka i azota u odnosu na ukupni azot u odnosu na slobodnu silažu. Silaža u koritima uvek ima manje suve materije nego silaža iz džakova. Ovo signalizira da je fermentacija proces vođen sa višim gubitkom suve materije i hranljivih sastojaka.

Tehnologija čuvanje u silosu u džakovima mogu da se koriste ne samo za klasične silaza, ali i za čuvanje u silosu kod šećerne repe, pivskog taloga, vlažnih žitarica koje mogu biti u celo, samlevene ili presovane.

 


Pakerica sa mlinom

Granulator i pakerica su povezani kod mlevenog žita i drugih žitarica sa najboljim principom čuvanja u silosu za hranjenje. Na mašini za pakovanje sa tunelskim prečnikom od 6,5 m (2,00 metara) postavili smo doboš – čekić drobilicu visokog kvaliteta. Sitnjenje i pakovanje je sada povezano sa jednim jednostavnom kontrolisanom mašinom tako da štedi vreme i energiju.


Prednosti sitnjenja

Glavna prednost sitnjenja je ušteda energije, koja može dostići i do 70%, tako grubo sitnjenje za živinu i od 30% do 50%, a može da se sitni materijal i u svinjogojstvu. Kada uzmemo u obzir strukturu prerađenog materijala, veću svarljivost, tu je dostignuta veća efikasnost u proizvodnji hrane, posebno za živinu i stoku. Specijalno razvijeni granulatori mogu obraditi žito sa sadržajem suve materije od 60% do 80%.


Nus-produkti u prehrambenoj industriji

GB 6 takođe može obrađivati nusproizvode iz stočne industrije poput šećerne repe i pivskog taloga. Bubanj drobilica sa rezervoarom je zamenjena sa posebnim levkom. Ovaj koš je hidraulički pogonjen osovinom za mešanjem, što sprečava priključivanje na rezervoar.

Tehnički podaci:

 • Tunel prečn. 6,5 ft (2,00 m),
 • 540 metaka/min.
 • Dvostruka hidraulična bubanj kočnica
 • Specijalno razvijen i kvalitetna jedinica za sitnjenje
 • Mašina bez konopaca i zadnjih vrata


Karakteristike

 • Širina 1661 mm
 • Dužina 3485 mm
 • Visina 2900 mm
 • Minimalna snaga traktora 120 KS
 • Kapacitet 12-20 tona / sat.


Dodaci

 • Zavrtanj transporter
 • Aplikator za očuvanje
 • Specijalni koš za nus-proizvode

Pronađite nas na: