GBRSRB
Početna
Foto
Video
Novosti
Katalozi
Kontakt

Mini - USBF

Zaštita životne sredine | Prečišćavanje otpadnih voda | Mini - USBF


Spektar upotrebe

Serija Mini - USBF za preradu otpadnih voda (PPOV) su dizajnirani za male i srednje izvora otpadnih voda sa kapacitetima u rasponu od 50 do 500 ES – ekvivalentnih stanovnika (gostionice - hosteli, hoteli, male opštine itd), koji ne mogu biti povezani na kanalizacioni sistem. Oni su takođe veoma pogodni za upotrebu u decentralizovanim lokalnim kanalizacionim sistemima na onim mestima gde izgradnja klasične kanalizacije sa jednim centralnim PPOV u opštinama sa niskim intenzitetom razvoja, odnosno opštine u brdovitim oblastima gde bi bilo preterano skupo instalirati ove sisteme. Ovaj decentralizovani sistem kanalizacione omogućava elegantno rešenje problema otpadnih voda, omogućavajući značajnu uštedu finansijskih sredstava potrebnih za izgradnju fekalne mreže kanalizacije. Velika prednost decentralizovanog kanalizacionog sistema je korišćenjem upakovane Mini-USBF PPOV je i mogućnost sekvencijalnog konstrukcije, a samim tim i manji intenzitet kao trenutni kapital ulaganja mogu se podeliti u dužem vremenskom periodu i učiniti boljim za investiranje.

 


Tehnološki opis

Biološki PPOV koristi jedinstvenu naprednu USBF technologi, gde reaktor integriše aktivaciju, kao i odvajanje u jednom rezervoaru. Odvajanje prečišćene vode iz mulja postiže se kroz biološki filter koji formira ćebe aktivnog mulja. Da bi se obezbedilo pravilno funkcionisanje PPOV potreban je samo odgovarajući ventilator.

  

Tehnički opis i objašnjenje dizajna

Prednost Mini - USBF PPOV je jednostavna izgradnja i kompaktne dimenzije. Zbog fleksibilnosti Ova tehnologija omogućava da se zadovolje pojedinačni zahtevi kupaca u zavisnosti od posebnih zahteva dužine, širine i dubine PPOV rezervoara. Grade se kao pravougaone, celovite strukture rezervoara od polipropilena, ili mešavine kompozita u kojoj je instalirana USBF tehnologija. USBF je tehnološki proces u unutrašnjosti i mogu biti instalirani u betonskim bazenima. Njihove kompaktne veličine omogućavaju rekonstrukciju starih postrojenja za preradu otpadnih voda, kako u smislu jačanja njihovih kapaciteta i radi povećanja efikasnosti tretmana otpadnih voda. U Mini-USBF PPOV se proizvode u širokom sprektru različitih modelima i transportuje se do instalacije kao gotov proizvod od kamiona. Nakon postavljanja PPOV u zemlju i jednostavno instaliranje, odmah je sistem spreman za rad. Deo PPOV isporuke je primarni ugušćavač za mulj, što značajno smanjuje količinu viška mulja iz proizvodnje.

     

 

Mini - USBF PPOV prednosti

Visoka efikasnost prerade:

Parametri tretirane vode su u okviru granica EU propisa, čime se dobija sertifikat pri radu, bez ikakvih problema. Efekti prečišćavanja PPOV Mini - USBF je veoma visoka, a to je u rasponu od 90 do 98%, (za pojedine materije efikasnost je 95% BOD5, HPK oko 90%, NL oko 95%, N-NH4 oko 98%).

Niski troškovi održavanja

Minimalni zahtevi za rad i angažovanje ljudske radne snage i zaposlenih, niska potrošnja električne energije, mali obim proizvodnje viška mulja, pružaju vrlo povoljne troškove i kratke periode isplativosti investicije.

Kompletno isključenje odornih mirisa

Aerobni tretman po USBF principu se koristi u našim PPOV, što potpuno isključuje raspadajuće procese, koji su izvor odornih mirisa.

 

Operativna pouzdanost

Jednostavna struktura naših pogona u proverenom dizajnu sa višegodišnjem iskustvu omogućio je proveren dizajn, visoku pouzdanost i kvalitet naših usluga.

Pronađite nas na: